Mopedisti v době COVIDOVÉ

21.09.2020 20:44

 

Jako ostatní , tak i nás zaskočila  „PANDEMIE“ . Obvykle vyrážíme na naše pravidelné jízdy už březnu , pokud to počasí dovolí , letos jsme byli nuceni vyrazit až v květnu.

Naší první společnou jízdou byla vzpomínková jízda „Za Kubáčem a Kovaříkem“ do Brandýska , kde jsme položili věneček  k pomníčku černčických rodáků , kteří tam zahynuli v květnu 1945. Akce se zúčastnilo 12 jezdců na mopedech a doprovodné historické vojenské vozidlo.

Rekordní účast jsme zaznamenali při pravidelné spanilé jízdě v květnu , kdy na jízdu do Mutějovic vyjelo 19 strojů  a všechny se vrátily bez nehod domů.

Další pravidelná spanilá jízda v červnu už tak úspěšná nebyla , z patnácti startujících dva dojeli na voze.  Návštěvy TRAKTORIÁDY  v Hředlích 1.8. a Bíliny 29.8. se shodně zúčastnilo 9 jezdců a všechny stroje cestu zvládly bez závad .

Mimo tyto pravidelné jízdy našeho spolku jsme se zúčastnili ,jako už několikrát , setkání mopedů ve Světlé nad Sázavou , kdy čtyři jezdci na mopedech zvládli cestu tam i zpět po „vlastní ose“ . Je to úctyhodný výkon , protože ve třech dnech ujeli v sedle svých strojů , včetně „ SPANILÉ  JÍZDY  VYSOČINOU“ , 500 kilometrů. Podobný výkon zopakovali tentokrát ve třech o měsíc později  jízdou do podšumavského  RYBNÍKU.

Mopedisté se ale dokážou bavit i jinak , letos uspořádali pro členy , rodinné  příslušníky a příznivce třídenní  vodácký sjezd Berounky a na září je naplánován zájezd  na MORAVU .

Tak už jen aby vyšlo počasí a mohli jsme jezdit co nejdéle. Silvestrovská jízda pak se jede ať je jak je.

J.L.